Heb jij je wel eens afgevraagd waarom de ene vrouw niet vooruit te branden is en overal kleine pijntjes heeft, terwijl de ander nooit ergens last van lijkt te hebben? 
Had jij veel last van zwangerschapskwaaltjes of was jij juist super energiek tijdens je zwangerschap. 
Hormonen en genen bepalen voor een deel hoe fit jij je voelt, maar het overgrote deel heb je zelf in de hand. Dat had je niet gedacht! 

Ik zal je uitleggen hoe dit werkt. 

Je mentale en fysieke fitheid bepalen hoeveel klachten jij ervaart, hoeveel energie jij hebt en hoeveel jij op een dag gedaan krijgt. 

Fysieke fitheid

Fysiek fit word je door veel te bewegen, te sporten, gezond te eten en voldoende te slapen. Kortom door een gezonde leefstijl. Je lichaam wordt sterk, herstelt snel van inspanning en je weerstand wordt beter. Je dagelijkse bezigheden kosten minder energie, je hebt minder last van kleine pijntjes en je lichaam kan ziekmakers makkelijker verslaan. Op deze manier houd je energie over voor je gezin, je werk en alle andere dingen die jij belangrijk vindt. 

Mentale fitheid

Mentaal fit ben je als je weinig stress ervaart. Stress op zich is niet zo’n probleem, vaak presteer je juist beter. Constante stress is echter niet zo goed voor je. Er komt een punt dat je over gaat lopen. De kunst is om op tijd te ontspannen en om in het moment te leven met een groeimindset. 

Je kunt hierdoor flexibel omgaan met veranderingen, bent weerbaar voor tegenslag, bent niet bang om fouten te maken en je durft te groeien in je (moeder)rol. 

Mentale fitheid stelt je in staat om het leven te nemen zoals het is. Het laat je zien welke keuzes jij hebt en je leert je intuïtie te vertrouwen bij het maken van de juiste keuzes. 

Op tijd ontspannen en het toepassen van mindfulness helpen je mentaal fit te worden en te blijven. 

Fitte mama

Wil jij een mama zijn vol energie? Wil jij af van kleine pijntjes en onzekerheden? Wil jij mama zijn combineren met jouw (werk)ambities? 

Zorg dat je mentaal en fysiek fit bent! Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw dit in zich heeft. Voel jij dat jij het kunt?

Mijn ambities

Zelf ben ik altijd heel ambitieus geweest. Als kind uitte zich dit vooral in het sporten, tijdens mijn opleidingen kwam dit ook steeds weer naar boven. Was ik vroeger te onzeker om voor mijn ambities te gaan, het moederschap heeft ervoor gezorgd dat ik nu wel doe.  

Ik ben mijn bedrijf gestart, omdat ik meer wilde bereiken dan het werken voor een baas. Ik doe aan Crossfit, omdat ik er energie van krijg om de fitste versie van mezelf te zijn. Ik gebruik mindfulness om te ontspannen, zodat ik inspiratie en energie blijf houden om door te gaan. 

Dit alles combineer ik met mijn gezin. Dacht ik eerst dat ik moest kiezen, nu weet ik dat alles kan. Zolang ik maar een juiste balans kan vinden tussen sporten, gezonde voeding & ontspanning en mindfulness. 

Ik heb voldoende tijd voor mezelf nodig. Ik moet soms bewust de rust opzoeken. Dit vraagt om aanpassingen niet alleen van mezelf, maar ook van mijn gezin. Samen komen we hieruit. Want mijn kinderen en vriend ervaren dat ik zo ook voor hen de beste versie van mezelf kan zijn. Ik ben vrolijker en heb meer energie. 

Mijn gezin

Het mooie is dat de rest van het gezin hierin mee gaat. Hoe jong de kinderen ook zijn. Ze zien nu al het belang van gezond eten in, ondanks dat er best wel eens gesnoept wordt. Ze weten dat bewegen en sporten belangrijk is en zien het ook als een leuke activiteit. En ik leer ze nu al om op tijd rust te nemen, zodat ze niet overprikkeld raken. 

Ik ben een mama vol energie en dat wil ik graag uitdragen naar jou. 

Ik weet dat jij het ook kan! 

Zie het als een proces. Ieder klein stapje in de goede richting is er een. Het heeft bij mij ook even geduurd voordat ik was waar ik nu ben. Ik heb stapjes vooruit en weer achteruit gemaakt. Ik zie nog steeds verbeterpunten en daar werk ik aan. Toch ben ik trots over waar ik nu sta en zou ik echt niet weer terug willen naar mijn oude zelf. En niet onbelangrijk: ik geniet iedere dag van het moment. 

Hanny Evers is mama van twee jongens en helpt moeders, tijdens de zwangerschap én daarna, om weer in balans te komen. Door te bewegen, het hebben van een juiste mindset en nog veel meer! Zij zorgt ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt, en de Best Mom wordt.

Naar de website van Best 9 Moms