Start, Ontdek, Leer en Inspireer!

Bij ‘The MOM Academy’ leer je op een innovatieve nieuwe manier, alle dingen die je in je gezin kunt tegenkomen. Maar niet alleen het gezin staat in de cursussen centraal, ook mama zelf komt veel aan bod. ‘If momma ain’t happy, nobody ain’t happy’. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Met The MOM Academy willen we het ‘oude dorpsgevoel’ weer terugbrengen in deze online wereld. Vroeger leerde je alles van je tantes, buurvrouwen, en zelfs de slagersvrouw. Nu moet je alles maar zelf uitzoeken en is Google je beste vriend. Maar niet langer. Wij zijn op een missie waarin we moeders weer bij elkaar willen brengen, een community bouwen, vriendschappen opbouwen en elkaar inspireren. Een plek waar je wilt leren, van de trainers en van elkaar.

Een greep uit onze cursussen

De enige cursus die je ALLES vertelt

40 lessen

Alles wat je moet weten tijdens je zwangerschap in één handige en super overzichtelijke cursus. Van hoe regel ik een eerste echo, tot aan het juist opmaken van het bedje. Wat moet je weten als je borstvoeding gaat geven, en welke soorten zwangerschapscursussen zijn er eigenlijk allemaal? Moet je nu echt alles wat op de ‘lijstjes’ van de babywinkels staat kopen, of heb je aan veel minder meer dan genoeg? In maar liefst 40 lessen geven we je snelle tips, handige weetjes en leren we eigenlijk de basics van het worden van een moeder.

Meer speelplezier met minder speelgoed. Het kan!

5 lessen

Uitpuilende kasten, LEGO blokjes verspreid over de hele vloer, en boeken verzamelingen waar Einstein trots op zou zijn.  Steeds meer kinderen verzuipen (soms bijna letterlijk) in hun speelgoed en spullen. Tijd om eens de bezem er doorheen te halen. Want wat blijkt? Kinderen met minder speelgoed spelen beter! 

Meer speelplezier met minder speelgoed is dus heel goed mogelijk! We leren je welk speelgoed je sowieso wél moet hebben, en wat je kunt doen met het overige speelgoed. 

Super Simpele stappen naar een Stress-vrije Mama

5 lessen

Stress is sinds een aantal jaren één van de grootste doodsoorzaken! En als mama heb je ontzettend veel petten die je draagt, verantwoordelijkheden en activiteiten waar je bij moet zijn. Of toch niet?!

In deze cursus leren we je hoe je door simpeler te leven snel weer een stress-vrije mama wordt. De meeste dagen dan… 

Inclusief handig werkboek waarin je in alle rust tot ontdekkingen komt waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan.

Waarom een online cursus volgen?

Verbreed je horizon

Soms kun je je als moeder (en vrouw) erg opgesloten voelen in je eigen wereld. Alles draait om voor je kids zorgen en er is haast geen ruimte voor iets anders. Verbreed je horizon, leer nieuwe dingen bij en vind nieuwe passies, die kunnen zorgen voor een gouden randje aan je dag.

Niet uit de boeken, maar uit het echte leven

Deskundigen weten maar zoveel. Ervaringsdeskundigen weten veel meer. En dat is wat wij bij The MOM Academy hoog in het vaandel hebben staan. Wij leren je uit de praktijk, niet uit alleen maar boeken.

Video lessen voor meer interactie

Een cursus kan saai lijken. Maar door het gebruik van onder andere videolessen maken we leren weer leuk! Waar nodig ondersteunen we de lesinhoud met video materiaal, zodat je het in de praktijk kunt zien.

Maak gebruik van fijne werkboeken

Leren doe je niet alleen door te lezen en te luisteren. Maar vooral door te schrijven. Daarom zitten bij veel cursussen handige werkboeken met prikkelende vragen en opdrachten die je zullen inspireren. Print deze dus zeker uit, zodat je het meest kunt halen uit je cursussen.

Community, want je bent niet alleen

Leren is leuk, maar het is veel leuker om samen te leren. Voor elke cursus hebben we een eigen besloten Facebook groep waar je met je mede cursisten kunt overleggen, en je vooruitgang kunt delen.

Volg een GRATIS cursus

3 lessen (op eigen tempo te volgen)

Media Managing Mama

Je wordt bijna doodgegooid met schermpjes. Niet alleen maar thuis, maar tegenwoordig zelfs veel op scholen. En dus bombarderen wij de moeders tot Media Managers in het gezin. Hoe lang mag een kind op de tablet, en wat voor een apps zijn er allemaal? Heb je een filter nodig op je laptop, en wat is ‘schermtijd’? Of heeft jouw gezin zelfs een complete detox nodig?

3 lesSen (op eigen tempo te volgen)

Duurzaam opvoeden voor Dummies

Groener en bewuster leven is hip! En wij weten waarom. We willen allemaal dat onze kids opgroeien in een betere wereld. En een betere wereld begint… bij jezelf. Daarom geven we in deze cursus Duurzaam Opvoeden voor Dummies een aantal hele handige tips en tricks waarmee jij alvast kunt beginnen met duurzamer opvoeden.

Ons verhaal

Voor de belangrijkste taak in het leven van een moeder, bestaat gewoon geen enkele vooropleiding! Hoe is het mogelijk? Je moet alles maar al doende uitvinden. En dat kan heel leuk en uitdagend zijn, maar je zult ook zeker momenten hebben waarop je met de handen in het haar zit. Die hebben we allemaal. 

Waarom zou je dit allemaal alleen doen? Samen weten we zoveel meer. The MOM Academy is ontstaan omdat we moeders weer samen willen brengen en van elkaar willen leren. Dit doen we door betaalde en geheel gratis cursussen aan te bieden. Van kinder-EHBO, zindelijkheid in een week, tot stressloos de feestdagen door. Van simpeler spelen met minder speelgoed, tot aan brandveiligheid in je huis. 

Heb jij nou zelf een onderwerp waar je graag meer over zou willen leren, stuur ons dan gerust een bericht, of doe een ‘cursus aanvraag’. Wie weet verschijnt er dan binnenkort wel een video cursus over jouw vraagstuk.

SAMEN MAKEN WE MOEDEREN MAKKELIJKER EN LEUKER!

 

Studenten

Lessen

Trainers

video lessen

 

Wat zeggen onze studenten?

Heb jij het idee dat je elke dag maar een beetje wat doet? Dat jouw manier er wel voor zorgt dat je (bijna) alles gedaan krijgt, maar je eigenlijk niet zo goed weet hoe je het dan gedaan hebt? Of wil je gewoon leren om alles met net wat meer structuur aan te pakken?  Dan raad ik je de masterclass zeker aan! Er word heel duidelijk uitgelegd waarom het zo belangrijk is om te plannen en hoe je dat dan doet. Er word je niet letterlijk verteld hoe je het moet doen natuurlijk, maar er word wel goed uitgelegd waar je rekening mee moet houden.

Als je net als mij snel afgeleid raakt, door dingen die belangrijk lijken maar dat helemaal niet zijn, is deze masterclass zeker waardevol. Er word aan de hand van “het stoplicht” uitgelegd welke soort afleidingen je niet kunt negeren en welke je juist moet negeren. Dat was voor mij echt een eye opener! Mede dankzij de tools die in de masterclass besproken worden ben ik meer gefocust en minder snel afgeleid.

Eva

Student MasterClass, GoalSetting Guide voor drukbezette moeders

Ik ben hier een week mee bezig en ik moet zeggen, dat het reuze interessant is.
Met hele mooie en vooral herkenbare, voorbeelden weet Astrid me te pakken om vooral door te gaan .Daarnaast zit er een werkboek bij waarin ik opdrachten krijg om bijvoorbeeld op te schrijven welke dingen de afgelopen week niet zo goed gingen. Zo krijg ik een heel duidelijk beeld en kan ik makkelijk zien wat ik anders zou kunnen doen om mijn doel te gaan halen.

Roelfien

Student MasterClass, GoalSetting Guide voor drukbezette moeders

Toen ik de Goal Setting Guide in mijn mailbox kreeg, ben ik snel begonnen met lezen. De schrijfstijl van Astrid sprak me erg aan. De cursus leest vlot en is duidelijk geschreven. Ook de oefeningen in het werkboek zijn to the point. De ene opdracht is al wat sneller beantwoord dan de andere, omdat er bij sommige onderdelen wel wat denkwerk aan te pas komt.

Het hoofdstuk rond ‘omgaan met afleidingen’ was pas een echte eye-opener. Astrid benoemt, terecht, social media de afleiding van onze tijd. Ze geeft een aantal zeer straffe tips om de verleiding te weerstaan, zodat je je focus kan behouden. Maar ook een aantal werkmethoden waren voor mij interessante manieren om te werken aan die focus. Het zijn methoden die ik meteen uitprobeerde, met resultaat!

Saar

Student MasterClass, GoalSetting Guide voor drukbezette moeders

FAQ

Veelgestelde vragen

Kan ik de cursus overal volgen?

Zodra je je hebt ingeschreven voor een cursus ontvang je de inlog gegevens waarmee je overal ter wereld toegang hebt tot de cursus. Je hoeft alleen maar internet te hebben (WiFi of een andere internetconnectie). Onze cursus omgeving is ook zéér geschikt voor mobiele apparaten. Dus als je even vijf minuutjes voor jezelf hebt op de wc, kun je met gemak één of twee lessen volgen, voor je weer verder gaat met het ‘gewone leven’.

Hoelang heb ik toegang tot mijn cursus?

Omdat wij weten hoe snel de dagen voorbij gaan, willen we je alle kans geven het beste te halen uit jouw cursus. Daarom krijg je LEVENSLANG. Levenslange toegang tot de cursus bedoelen we. Dus als je kids ziek zijn, of het huis op de kop staat, je hoeft je geen zorgen te maken over de geldigheid van je cursus. Deze maak je gewoon op jouw tijd af. En mocht je na een tijdje de cursus nog een keer willen doornemen, dan kan dat onbeperkt.

Hoeveel kost een cursus?

Alle cursussen van The MOM Academy hebben elk een eigen prijs, welke duidelijk staat aangegeven bij de omschrijving van de cursus.

Wij vinden dat iedereen een cursus zou moeten kunnen volgen. Daarom hebben we sommige cursussen zelfs GRATIS gemaakt. 

Kan ik ook een cursus cadeau doen?

Ja! Ontzettend leuk idee zelfs! Want de meeste moeders hebben alles al wel wat hun hartje begeert (op een keer goed uitslapen en geen snottebellen na misschien). Een online cursus is daarom bij uitstek het meest geschikte cadeau wat je aan een moeder in je omgeving kunt geven.

Je vult gewoon bij de gegevens in van degene aan wie je de cursus cadeau wilt doen, en betaald aan het eind het totaal bedrag. Alle emails sturen wij dan automatisch naar de ontvanger van het cadeau, zodat zij gelijk kan starten.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Betalen kun je gemakkelijk doen via iDeal of Paypal. Wil je gebruikmaken van een andere betaalmogelijkheid, schroom dan niet om contact met ons te nemen. Dan kijken we mee hoe we je kunnen helpen zo snel mogelijk te beginnen aan de cursus van jouw keuze.